De musicallessen

Informatie over de lessen en de voorstellingen van de Kinder Musical Academie Amstelveen

De musicallessen

Informatie over de lessen en de voorstellingen van de Kinder Musical Academie Amstelveen

De musicallessen

Informatie over de lessen en de voorstellingen van de Kinder Musical Academie Amstelveen

De Kinder Musical Academie, sinds 2009 de bijzondere professionele muziekschool voor musicalles in Amstelveen

De Musical Academie is in 2009 opgericht door een klassiek opgeleide zangeres met een passie voor kinderen en is inmiddels een begrip in Amstelveen. Wij geven zangles, toneelles en dansles aan jonge mensen van  8 tot en met 12 jaar en (vanaf september 2019) 13 tot en met 18 jaar. De lessen zijn voor alle kinderen en scholieren, waarbij wij oog voor talent hebben. Veel leerlingen volgen al jaren hun musicalopleiding bij ons, en groeien in die jaren naar ervaren en zelfverzekerde acteurs en actrices. We hebben ook veel bekende musicalzangers “uit onze stal”. Dat vinden we natuurlijk geweldig maar elk kind is bijzonder en speciaal voor ons en de sfeer is dan ook warm te noemen. Zo voelt elke leerling zich op zijn of haar gemak om zich te ontwikkelen in zowel de theatrale expressie als de vocale expressie.

Voor jong talent (7-18 jaar)

De musicallessen zijn bedoeld voor jongens en meisjes van 7 tot en met 18 jaar.. Muzikale voorkennis is voor deelname niet nodig. Enige muzikale aanleg (goed gehoor) en/of duidelijke aanleg voor toneel (minimaal één van beide) natuurlijk wel, evenals de bereidheid om hieraan te werken. 
We doen toneel-, zang- en dansoefeningen en leggen de basis voor deelname aan de concerten en voorstellingen middels kennis van de verschillende technieken en methodes (method acting, improvisatie, zangtechniek, beweging, presentatie).

De leerlingen volgen toneel, zang en dans van verschillende docenten. De groep wordt soms opgesplitst in tweeën en de lessen worden gegeven door ervaren docenten uit verschillende disciplines. De meeste lessen oefenen de kinderen echter gezamenlijk omdat de groep samen de musical maakt. 

Thuis ook oefenen

De teksten en liedjes moeten natuurlijk ook vlot gaan in het theater en eerst in de repetitie. Thuis moet er dan ook af en toe geoefend worden! Dan staat niets de spelers in de weg om een bijzondere ervaring mee te maken in een prachtige productie!

Musicalvoorstellingen en concerten

Aan het einde van het cursusjaar wordt/worden er een (aantal) voorstelling(en) gegeven in een theater. Deze voorstellingen kenmerken elk jaar weer zich door de prachtige decors en kostuums. En natuurlijk de zang, de dans en het toneelspel van de spelers. De voorstellingen zijn elk jaar een groot succes en zeer snel uitverkocht, wat leidde tot de keuze, de musical meerdere malen uit te voeren. . In september 2019 zijn ook oudere spelers welkom en is de Musical Academie Amstelveen een feit.

De voorstellingen (kerstconcert en eindmusicalvoorstellingen) proberen wij altijd plaats te laten vinden op de zondag, voorafgaande aan de laatste week voor de kerst-/zomervakantie. Graag deze gehele zondag vrijhouden. Het kan voorkomen, dat wij de musical toch een weekend later doen, of op zaterdag. Dit wordt echter bijtijds (meestal in maart) aangegeven.

 

Het kerstconcert

Naast de musicalproductie geven wij ook elk jaar een kerstconcert. Alle kinderen worden hieraan verondersteld mee te doen. Al enkele jaren worden wij gevraagd als openingsact op het podium op het Dorpsplein tijdens de Kerstsamenzang in Amstelveen, een drukbezocht kerstevenement in Amstelveen. De leerlingen gaven ook een kerstconcerten in o.a. de sprookjesachtige Orangerie Elswout in Bloemendaal.  
De leerlingen zingen kerstliedjes, zowel swingend als klassiek, en er zijn ook solo-optredens.

Wie goed doet, goed ontmoet, ook met kerst!

Het kerstconcert staat elk jaar in het teken van wel doen en is dan ook een benefietconcert. Er is dan extra aandacht voor een goed doel en in plaats van een kaartverkoop verzamelen we ook geld in voor dit doel.

De goede doelen die wij al steunden zijn:

  • Stichting Bal Anand (zie foto’s van de kinderen met hun knuffels die ze doneerden aan de kinderen daar, waarvan de eigenaresse ook foto’s heeft gemaakt, erg lief!) 
  • WSPA, World Society for the Protection of Animals (donatie) 
  • Dierentehuis Nieuwer-Amstel (financiële donaties maar ook een kamer vol met mandjes, voer, speeltjes, halsbanden en andere dierencadeaux) 
  • Elephant Nature Park. We adopteerden hier drie olifanten met het geld van de inzameling van het kerstconcert.
  • Pegasus Ezel Opvang in Israël.
  • Born Free Foundation

Proefles en instromen

Geïnteresseerde musicalzangers en -zangeressen mogen te allen tijde een vrijblijvende proefles volgen. Later instromen is soms mogelijk, maar niet altijd, dit omdat wij een beperkt aantal plaatsen hebben. 

Wilt u uw zoon of dochter aanmelden voor een proefles? Kom gerust langs tijdens één van de lessen. Aanmelden kan via mail of telefoon, vermeld u daarbij alstublieft de naam en de leeftijd van uw kind. Tot ziens!

INSTROMEN kan nog

Instromen in de groep kan nog, je kunt dan meedoen met de musicalvoorstelling! Aanmelden via Info@irenederaadt.com. Graag naam en leeftijd vermelden.

Wil je zeker zijn van een plekje in de groep, dan kun je je ook al aanmelden voor dit (half) jaar: klik hier

22 april Afrikaanse muziek!

Op 22 april zullen Julius en Antoon uit Uganda weer een workshop Afrikaanse muziek geven, met zang, dans en percussie. Achteraf een Afrikaanse markt, komt allen! 🙂

Privé zangles en pianoles

Er zijn momenteel enkele plaatsen beschikbaar voor privé zangles (intake na voorzingen in eerste les) en pianoles (alle niveaus). Ook in het Engels voor expats en international school leerlingen. Meer informatie: klik hier (zang) en hier (piano).

JESSE IN DE STUDIO

De Kinder Musical Academie heeft een zangstudio. Jesse mocht hier een lied opnemen, omdat hij zo mooi zingt. Kippenvel!

Kijk en luister naar de jongste groep!