06-44694953 (kantooruren) Info@irenederaadt.com

De musicallessen

Informatie over de lessen en de voorstellingen van de Kinder Musical Academie Amstelveen

De musicallessen

Informatie over de lessen en de voorstellingen van de Kinder Musical Academie Amstelveen

De musicallessen

Informatie over de lessen en de voorstellingen van de Kinder Musical Academie Amstelveen

De Kinder Musical Academie, sinds 2009 de bijzondere professionele muziekschool voor musicalles in Amstelveen

De Musical Academie is in 2009 opgericht door een klassiek opgeleide zangeres met een passie voor kinderen en is inmiddels een begrip in Amstelveen. Wij geven zangles, toneelles en dansles aan jonge mensen van  7 tot en met 12 en 13 tot en met 18 jaar. De lessen zijn voor alle kinderen en scholieren, waarbij wij oog voor talent hebben. Veel leerlingen volgen al jaren hun musicalopleiding bij ons, en groeien in die jaren naar ervaren en zelfverzekerde acteurs en actrices. We hebben ook veel bekende musicalzangers “uit onze stal”. Dat vinden we natuurlijk geweldig maar elk kind is bijzonder en speciaal voor ons en de sfeer is dan ook warm te noemen. Zo voelt elke leerling zich op zijn of haar gemak om zich te ontwikkelen in zowel de theatrale expressie als de vocale expressie.

Voor jong talent (7-18 jaar)

De musicallessen zijn bedoeld voor jongens en meisjes van 7 tot en met 18 jaar.. Muzikale voorkennis is voor deelname niet nodig. Enige muzikale aanleg (goed gehoor) en/of duidelijke aanleg voor toneel (minimaal één van beide) natuurlijk wel, evenals de bereidheid om hieraan te werken. 
We doen toneeloefeningen, zangoefeningen en dansoefeningen en leggen de basis voor de kennis van de verschillende toneeltechnieken, muziektheorie en musicaldans (ensemble en solo). De cursus bestaat uit zang, dans en toneel. 

De leerlingen volgen toneel, zang en dans van verschillende docenten. De groep wordt soms opgesplitst in tweeën en er worden workshops gegeven door docenten uit het vak. De meeste lessen oefenen de kinderen echter gezamenlijk omdat de groep samen de musical maakt. 

Musicalvoorstellingen en concerten

Aan het einde van het cursusjaar wordt/worden er een (aantal) voorstelling(en) gegeven in een theater. Deze voorstellingen kenmerken elk jaar weer zich door de prachtige decors en kostuums. En natuurlijk de zang, de dans en het toneelspel van de spelers. De voorstellingen zijn elk jaar een groot succes en zeer snel uitverkocht, wat leidde tot de keuze, de musical meerdere malen uit te voeren. Tevens is de Kinder Musical Academie gegroeid met meer docenten en zalen. In september 2018 zijn ook oudere spelers welkom en is de Musical Academie Amstelveen een feit.

De voorstellingen (kerstconcert en eindmusicalvoorstellingen) zijn altijd op de zondag, voorafgaande aan de laatste week voor de kerst-/zomervakantie. Graag deze gehele zondag vrijhouden.

Datum eerstvolgende voorstellingen: het kerstconcert 2018. Datum en plaats worden z.s.m. bekend gemaakt.

Het kerstconcert

Naast de musicalproductie geven wij ook elk jaar een kerstconcert. Alle kinderen worden hieraan verondersteld mee te doen. Al enkele jaren worden wij gevraagd als openingsact op het podium op het Dorpsplein tijdens de Kerstsamenzang in Amstelveen, een drukbezocht kerstevenement in Amstelveen. De leerlingen gaven ook een kerstconcerten in o.a. de sprookjesachtige Orangerie Elswout in Bloemendaal.  
De leerlingen zingen kerstliedjes, zowel swingend als klassiek, en er zijn ook solo-optredens.

Wie goed doet, goed ontmoet, ook met kerst!

Het kerstconcert staat elk jaar in het teken van wel doen en is dan ook een benefietconcert. Er is dan extra aandacht voor een goed doel en in plaats van een kaartverkoop verzamelen we ook geld in voor dit doel.

De goede doelen die wij al steunden zijn:

  • Stichting Bal Anand (zie foto’s van de kinderen met hun knuffels die ze doneerden aan de kinderen daar, waarvan de eigenaresse ook foto’s heeft gemaakt, erg lief!) 
  • WSPA, World Society for the Protection of Animals (donatie) 
  • Dierentehuis Nieuwer-Amstel (financiële donaties maar ook een kamer vol met mandjes, voer, speeltjes, halsbanden en andere dierencadeaux) 
  • Elephant Nature Park. We adopteerden hier drie olifanten met het geld van de inzameling van het kerstconcert.
  • Pegasus Ezel Opvang in Israël.

Proefles en instromen

Geïnteresseerde musicalzangers en -zangeressen mogen te allen tijde een vrijblijvende proefles volgen. Instromen is altijd mogelijk maar alleen leerlingen die voor 1 december hebben aangemeld, kunnen rekenen op een mooie rol. Daarna kunt uw zoon of dochter ook instromen, maar meestal zitten de lessen al vol. Echter, soms kan instromen en dan is er nog genoeg te doen met een mooie rol, daar veel liedjes samen gezongen worden.

Wilt u uw zoon of dochter aanmelden voor een proefles? Kom gerust langs tijdens één van de lessen. Aanmelden kan via mail of telefoon, vermeld u daarbij alstublieft de naam en de leeftijd van uw kind. Tot ziens!

Winterconcert 2018 in het teken van de liefde

Benefiet Winterconcert “Wat is Liefde voor jou?”
Vrijdag 14 december 2018 17 uur
Meer informatie klik hier

Jongens gezocht voor de Harry Potter musical!

Dit jaar zullen wij wederom de prachtige Harry Potter Musical gaan opvoeren. Wij hebben hiervoor nog jongens tekort! Ben je een Harry Potterfan en houd je van toneel en zang? Kom dan auditie doen en meld je aan via info@irenederaadt.com!

JESSE IN DE STUDIO

De Kinder Musical Academie heeft een zangstudio. Jesse mocht hier een lied opnemen, omdat hij zo mooi zingt. Kippenvel!

Privé zangles en pianoles

Professionele privé zangles (klassiek tot pop) en pianoles (of combinatie) met opnamestudio in Amstelveen (ook EXPATS, meerdere talen).

Kijk en luister naar de jongste groep!


< id="et-builder-module-design-cached-inline-s">.et_pb_slide_0.et_pb_slider_with_text_overlay h2.et_pb_slide_title { -webkit-border-top-left-radius: 3px; -webkit-border-top-right-radius: 3px; -moz-border-radius-topleft: 3px; -moz-border-radius-topright: 3px; border-top-left-radius: 3px; border-top-right-radius: 3px; } .et_pb_slide_0.et_pb_slider_with_text_overlay .et_pb_slide_content { -webkit-border-bottom-right-radius: 3px; -webkit-border-bottom-left-radius: 3px; -moz-border-radius-bottomright: 3px; -moz-border-radius-bottomleft: 3px; border-bottom-right-radius: 3px; border-bottom-left-radius: 3px; } .et_pb_slide_1.et_pb_slider_with_text_overlay h2.et_pb_slide_title { -webkit-border-top-left-radius: 3px; -webkit-border-top-right-radius: 3px; -moz-border-radius-topleft: 3px; -moz-border-radius-topright: 3px; border-top-left-radius: 3px; border-top-right-radius: 3px; } .et_pb_slide_1.et_pb_slider_with_text_overlay .et_pb_slide_content { -webkit-border-bottom-right-radius: 3px; -webkit-border-bottom-left-radius: 3px; -moz-border-radius-bottomright: 3px; -moz-border-radius-bottomleft: 3px; border-bottom-right-radius: 3px; border-bottom-left-radius: 3px; } .et_pb_slide_2.et_pb_slider_with_text_overlay h2.et_pb_slide_title { -webkit-border-top-left-radius: 3px; -webkit-border-top-right-radius: 3px; -moz-border-radius-topleft: 3px; -moz-border-radius-topright: 3px; border-top-left-radius: 3px; border-top-right-radius: 3px; } .et_pb_slide_2.et_pb_slider_with_text_overlay .et_pb_slide_content { -webkit-border-bottom-right-radius: 3px; -webkit-border-bottom-left-radius: 3px; -moz-border-radius-bottomright: 3px; -moz-border-radius-bottomleft: 3px; border-bottom-right-radius: 3px; border-bottom-left-radius: 3px; } .et_pb_fullwidth_slider_0.et_pb_slider .et_pb_slide_description .et_pb_slide_title { font-size: 53px !important; } .et_pb_fullwidth_slider_0.et_pb_slider.et_pb_module .et_pb_slides .et_pb_slide_content { font-size: 25px !important; }