Het is zover: de datum en locatie van de nieuwste voorstelling van de Kinder Musical Academie Amstelveen zijn bekend: zondag 7 juli  om 14.30 uur in theater de Krakeling.

Het was het wachten waard: met onze kleine school staan we dit jaar in een prachtig groot theater! Dit keer zullen de jonge spelers twee voorstellingen geven in  Jeugdtheater de Krakeling in Amsterdam.

Datum: zondag 7 juli 2019. De spelers worden verzocht om 10.30 aanwezig te zijn. De voorstelling duurt ruim 2 uur. Er zal een pauze zijn. 

Over theater de Krakeling

 

De Krakeling is een theaterzaal in Amsterdam gericht op jeugdtheater. Het theater is gevestigd in een 19e-eeuws rijksmonument nabij het Leidseplein, op de hoek van de Marnixstraat en Nieuwe Passeerdersstraat.

In het theater worden wekelijks wisselende voorstellingen opgevoerd, gericht op kinderen in de leeftijdscategorieën van 2 tot 17 jaar. Er vinden jaarlijks 250 voorstellingen plaats voor circa 40.000 bezoekers.

De Krakeling werd opgericht in 1978 door Hans Snoek. Het was het eerste theatergebouw in Nederland speciaal bestemd voor jeugdtheater. De naam “De Krakeling” was een verwijzing naar de naastgelegen Koekjesbrug.

Het theater maakt deel uit van de in 1971 opgerichte Stichting Jeugdtheater, die jeugd- en jongerenvoorstellingen programmeert in De Krakeling en elders in Amsterdam en omstreken.

Het streven van Theater De Krakeling is om een jong publiek (van 2 tot 18 jaar) uit alle lagen van de bevolking te laten zien dat theater je verrijkt. Theater doorbreekt de vertrouwdheid van het dagelijks leven, haalt de letterlijkheid weg en maakt ruimte voor verbeelding, verwondering, inleving en geeft een open blik op de wereld. DIt is juist wat wij met de Kinder Musical Academie Amstelveen proberen te bereiken!

In Theater De Krakeling zijn zowel voorstellingen van bekende theatermakers als nieuwe, veelbelovende theatertalenten te zien. Theatergroepen uit binnen- en buitenland spelen voorstellingen speciaal gericht op kinderen / jongeren. In de afgelopen 40 jaar is Theater De Krakeling uitgegroeid tot het centrum voor het Nederlandse jeugdtheater. 

De theaterzaal heeft een open karakter: doordat er geen podium is zit je als publiek dicht op de acteurs. Dit brengt het spel dichtbij en maakt dat je als publiek als het ware meegetrokken wordt in het verhaal.

Met onze spelers kijken we er weer geweldig naar uit om op zo’n inspirerende locatie te laten zien, wat ze geleerd hebben dit jaar bij de musicallessen van de Kinder Musical Academie Amstelveen!

Klik hier voor de website van de Krakeling