Biografie Maickel Leijenhorst

Musicalster Maickel Leijenhorst stond al in 1997 met niemand minder dan Michael Jackson in zijn “History World Tour” op het podium. In 2007 voltooide hij zijn muzikale opleiding aan de Frank Sanders Akademie voor Musical en Muziektheater in Amsterdam.

Internationale carrière

Tijdens zijn studie volgde hij masterclasses en werkte hij als zanger en danser bij Disneyland Parijs. Dit werd gevolgd door opdrachten in Nederland, waaronder in het ensemble van “Dreamgirls“, de rol van Simon in “Jesus Christ Superstar“, Borre in de musical “Home Again”, alsmede de rol van Chad Danforth in “High School Musical“. In de Duitstalige landen, was hij te zien als de Ezel in ” –Shrek- The Musical” en was hij lid van verschillende “Hairspray” producties (in Keulen, München en Merzig). In 2015/16 werkte hij in Staatstheater Braunschweig in de Broadway productie “Ragtime“. In 2012/13 maakte Maickel Leijenhorst zijn debuut in de Opera van Graz als Tyrone Jackson  in “Fame“. Nu keert hij terug naar Graz in 2017/18 en maakt deel uit van het “Harlem Ensemble” in “Ragtime”.

Musicalles door Maickel Leijenhorst: aanstekelijke energie

Maickel is tussen al deze internationale bezigheden door een ervaren en bevlogen freelance theaterdocent. In de musicalles weet hij als geen ander zijn knallende positieve energie over te brengen op de spelers en hen mee te slepen in de fascinerende musicalwereld van spel, beweging, toneel, dans en zang.

Wij zijn bijzonder vereerd dat deze innemende en sympathieke musicalster de cast van de Kinder Musical Academie Amstelveen inspireert met zijn fantastische workshops!

Klik op de afbeelding om de volgende te bekijken.