Irene de Raadt is zangeres, zangdocente en pianodocente.
Na het gymnasium studeerde zij klassieke zang aan het Conservatorium van Amsterdam voor het Staatsexamen sopraan (uitvoerend en docerend musicus) en studeerde zij Musical/Lichte Muziek aan het Conservatorium van Alkmaar. Hiervoor studeerde zij Klinische Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam en Internationale Bedrijfskunde aan de Hogere Hotelschool Den Haag.

Irene treedt veel op in alle landen van Europa en geeft zangles aan zangers als Johnny Barendsen (hoofdrol Soldaat van Oranje), Freek Bartels (Op zoek naar Joseph), Joël ten Have (Simba in de Leeuwenkoning, Billy Elliot, de musical), Frenchesca  Marsham (de Leeuwenkoning), pianoles en muziektheorieles (o.a. aan Dywel Braaf, winnaar van het programma “Het Orkest van Nederland- Op Weg naar het Concertgebouw” van RTL5, waarna hij soleerde met Wibi Soerjadi in het Concertgebouw) en vele anderen. Zij geeft ook zangworkshops (voor volwassenen) en organiseert zangreizen naar Rome, New York, Frankrijk enz.
Als oprichtster van de Kinder Musical Academie richt zij zich nu meer op andere projecten en geeft zij alleen nog de zanglessen en houdt zij zich bezig met de coördinatie van de lessen en voorstellingen, en dat nog steeds met veel plezier!

Meer informatie op www.irenederaadt.com

Beste ouders,

Ik leef mijn droom en vind er voldoening in, anderen te helpen met het realiseren van die van hen.
Ik zing klassiek, heb in musicals gespeeld, en zing pop en jazz met mijn eigen formatie “the Gatsby Project”. Ik trad ook met veel bekende zangers op, en zing ook veel in het buitenland (Duitsland, België, Frankrijk). Hiernaast kunt u mijn duet met Andrea Bocelli beluisteren. Het ontmoeten van zo’n geweldige zanger was één van de hoogtepunten in mijn muzikale carrière.

Naast mijn optredens vind ik het heel fijn om mijn kennis en ervaring door te geven aan zangers en zangeressen, die net zoals ik vroeger, hun stem goed willen leren gebruiken. Ook kinderen geef ik les, en zij, die eerst verlegen leken, zag ik groeien. Trots was ik, toen ik een ouder hoorde zeggen dat ze haar verlegen dochter voor het eerst op een podium zag blaken van zelfvertrouwen! Door mijn podium-ervaring, alsmede mijn andere studies, ben ik goed in staat, mensen en kinderen aan te voelen en te begeleiden in hun groei, zowel op zangtechnisch gebied, als in hun zelfvertrouwen.

Ik heb een passie om dingen te creëren, die mensen meenemen uit hun dagelijks bestaan en waardoor zij even kunnen opgaan in een wereld van muziek, zang en fantasie. Ik werkte een jaar in Walt Disney World in Florida en woonde en zong ook in New York. De wereld van magie en de perfectie waarmee de Amerikanen entertainment creëren, was een indrukwekkende ervaring. Hoewel ik natuurlijk bij lange na geen Walt Disney ben, en mijn eigen stijl hanteer, vind ik het ieder jaar weer heerlijk om een musical te schrijven/bewerken, prachtige handgemaakte kostuums te vinden, en met de kinderen toe te werken naar een show waarin zij kunnen stralen. Het is die ervaring, die ik hoop mee te geven aan de kinderen, die hun hun hele leven bij blijft als een warme herinnering. Omdat ik de kinderen goed wil leren zingen, kies ik ervoor, niet in (te) grote groepen te werken, maar houd ik de groepen klein zodat elk kind voldoende aandacht krijgt en zich goed kan ontwikkelen.
Kom gerust eens langs bij het concert of laat uw zoon of dochter geheel vrijblijvend een proefles volgen. Zo kunnen zij proeven van de geweldige wereld van kunst en muziek en wie weet, volgen zij ook ooit hun hart om te doen waar zij goed in zijn en waar zij van genieten: zingen en anderen meenemen in een wereld van fantasie en muziek.

Hartelijke groet, Irene

Wilt u meer over mij weten, klik hier voor mijn Facebookpagina of bezoek mijn website.

 

INSTROMEN kan nog

Instromen in de groep kan nog, je kunt dan meedoen met de musicalvoorstelling! Aanmelden via Info@irenederaadt.com. Graag naam en leeftijd vermelden.

Wil je zeker zijn van een plekje in de groep, dan kun je je ook al aanmelden voor dit (half) jaar: klik hier

22 april Afrikaanse muziek!

Op 22 april zullen Julius en Antoon uit Uganda weer een workshop Afrikaanse muziek geven, met zang, dans en percussie. Achteraf een Afrikaanse markt, komt allen! 🙂

Privé zangles en pianoles

Er zijn momenteel enkele plaatsen beschikbaar voor privé zangles (intake na voorzingen in eerste les) en pianoles (alle niveaus). Ook in het Engels voor expats en international school leerlingen. Meer informatie: klik hier (zang) en hier (piano).

JESSE IN DE STUDIO

De Kinder Musical Academie heeft een zangstudio. Jesse mocht hier een lied opnemen, omdat hij zo mooi zingt. Kippenvel!

Kijk en luister naar de jongste groep!