EVEN KENNISMAKEN?

Wie geven er les aan de Musical Academie Amstelveen?

Docent zang, drama en dans (Irene) studeerde klassieke zang aan het Conservatorium van Amsterdam en musicalzang aan het Conservatorium van Alkmaar. Zij heeft een jarenlange podiumervaring en nam o.a. een duet op met de tenor Andrea Bocelli, die zij een aantal malen muzikaal ontmoette. In haar vrije tijd danst Irene Lindy-hop, salsa, Argentijnse tango, zumba en fotografeert, schrijft en schildert zij. Deze duizendpoot geeft naast privé zangles ook pianoles en studeerde tevens psychologie en internationale bedrijfskunde. Meer over Irene: www.irenederaadt.com

Dorien Haan
(dramadocent, actrice) studeerde af aan de Academie voor Theater en Dans (voorheen Theateracademie). Ze is zowel op televisie als in theater te zien en speelde al in tal van series en films als Flikken Maastricht, Rozengeur en Wodka Lime, het Klokhuis, het cabaretprogramma de Vliegende Panters, Gebak van Krul en in de Super de Boer-reclames. Momenteel is zij op televisie te zien in het cabaretprogramma “Andermans Veren”. Meer over Dorien op www.dorienhaan.nl.

Maickel Leijenhorst (dans, toneel, zang)
speelde al vele internationale hoofdrollen in musicals als Hairspray, Dreamgirls, Ragtime en the Lion King en stond naast Michael Jackson op het podium in zijn wereldtournee. Een wervelwind met een energie en vakkennis waar je u tegen zegt en een geweldig warme bijzondere persoonlijkheid.
Meer over Maickel: https://www.oper-graz.com/ensemble/maickel-leijenhorst

Peronella van Kastel (toneel en expressie)
is een zeer ervaren film- en theateractrice en daarnaast heeft zij een jarenlange ervaring als docente toneel. Peronella speelde onder andere in de films Zwartboek (2006), Transit 17 en The Point Men (2001). Een warme, fijne docente met heel veel geduld en vakmanschap. Meer over Péronella: http://peronellavankastel.com/Peronella_van_Kastel/home.html 
Haar IMDB filmografie: http://www.imdb.com/name/nm0887276/

Sophie (toneel, stemacteren)
is een bekende Nederlandse voice-over die dagelijks te horen is op tv radio en internet: zij is de stem achter commercials van de Staatsloterij, Apple, RtL4, Fox, Vodafone, ABN, RBS, van Lanschot bankiers, Achmea, Skyradio, BNR, Stedentrips e.v.a.. Sophie studeerde af aan de Amsterdamse Toneelschool en heeft werkelijk een schat aan ervaring, niet alleen met volwassenen maar ook met kinderen.
Naast het stem-acteren krijgt het acteren zelf en bewegingstoneel ook aandacht. Sophie’s lessen zijn sprankelend, energiek, swingend, inspirerend, leerzaam maar vooral erg leuk!

Dawn (toneel)
studeerde aan Theaterschool de Trap. Zij heeft een jaar met veel plezier lesgegeven, maar woont op 2,5 uur reizen van ons. De Harry Potter-musical is mede dankzij haar inzet een grandioze productie geworden en wij zijn haar daarvoor erg dankbaar!

David Samson (improvisatietheater, mime)
David geeft af en toe een gastworkshop met zijn vrouw Karin Sax van Free Spirit Music.
Zij maken magische voorstellingen, al improviserend met en door hun publiek. David maakt deel uit van Theatergezelschap Theater Draad wat terugspeeltheater maakt, een vorm van improvisatietheater die gebruik maakt van de verhalen uit de groep. David en Karin zetten dat ter plekke om in theater, de ene keer meer beeldend, de andere keer meer verbaal of muzikaal. Zij maken daarbij gebruik van live instrumenten. Hierdoor ontstaat een magische sfeer waarin de spelers echt opgaan in hun fantasie en spel. 
De instrumenten waarmee David en Karin werken, zijn o.a. de Hang, een Zwitsers percussie-instrument dat bestaat uit twee op elkaar geplaatste sferische schalen van staal, wat een sprookjesachtige sfeer oproept. Karin speelt saxofoon en dwarsfluit. De spelers krijgen de kans om hun verhalen uit te wisselen en zelf stukjes improvisatie te bedenken, waarbij ze echt gaan toneelspelen met elkaar vanuit hun eigen emoties. Soms meeslepend, de andere keer grappig; alles kan!

Tessa Jongeleen (toneel, musicaltheater)
Tessa is geboren in Gouda op 2 augustus 1995 en is net afgestudeerd aan de Frank Sanders Akademie voor Musical en Muziektheater. Op haar 7e is ze begonnen bij de Jeugdtheaterschool in Gouda en na haar Gymnasium heeft ze een jaar aan de Guildford School of Acting gestudeerd waar ze haar talenten in acteren, zang en dans kon verbeteren. Daarna is ze naar Amsterdam verhuisd en is ze aan de Frank Sanders Akademie begonnen. In de afgelopen jaren heeft ze veel voorstellingen gemaakt en gespeeld waaronder haar afstudeervoorstelling ‘Nu of nooit’ waar ze de hoofdrol van May Daniels mocht vertolken.

Doordat Tessa zelf zo vroeg is begonnen met toneellessen kan ze zich nog goed herinneren hoe geweldig ze haar lessen vond en ze deelt dan ook vol overgave en enthousiasme haar passie voor theater met de leerlingen.

Naast deze docenten maken wij dankbaar gebruik van
stagiaires van o.a. de Frank Sanders Akademie voor Musicaltheater.