WIMBO OF AFRICA – WORKSHOP

Op 22 april zullen Julius en Antoon uit Uganda weer een workshop Afrikaanse muziek geven! Dans, zang, percussie en kostuums zullen om 15.15 door u in een voorstelling bewonderd kunnen worden, waarna er een Afrikaanse markt zal zijn.

WORKSHOP AFRIKAANSE MUZIEK

Tijdens de workshop zullen de kinderen van alles leren over Afrikaanse muziek. Zij zingen in het Afrikaans, leren ritmes, en gaan ook percussie spelen. Natuurlijk wordt er ook gedanst. Afrikaanse muziek is één van de vrolijkste muziekstromingen. Voor kinderen in een land als Uganda is muziek heel belangrijk. Ze kunnen hier hun gevoel in kwijt, en doordat er altijd samen gezongen wordt, ontstaat er al gauw een gevoel van saamhorigheid. Bovendien zijn de teksten altijd heel positief en de melodieën mooi. De ritmes zijn natuurlijk bekend: Afrikaanse muziek is swingen!

VOORSTELLING

Na de workshop volgt een korte voorstelling waarin de kinderen laten zien, wat zij geleerd hebben. De workshop zal door ons docenten ook ingeleid worden in de les vooraf. De Afrikaanse muziek is natuurlijk te horen in “the Lion King”, en sluit goed aan bij de smaak van kinderen!

AFRIKAANSE MARKT

Na de workshop en de voorstelling is er een markt met leuke spullen, muziekinstrumenten enz. die u kunt kopen (contant betalen s.v.p.) voor deze prachtige stichting. De opbrengst gaat naar de Wimbo of Africa Foundation. Dit, en de donaties, zijn de enige inkomstenbron van deze stichting. Wilt u ook een donatie doen? Zo helpt u deze kinderen, waarvan ik weet dat het geld goed terecht komt!

FOTO’S VORIGE WORKSHOP EN CADEAUTJES VAN ONZE KINDEREN

Onze kinderen hadden vorig jaar oude knuffels meegenomen voor hun vrienden in Uganda. De ontroerende foto’s kunt u vinden op onze FB pagina: https://www.facebook.com/pg/KinderMusicalAcademieAmstelveen/photos/?tab=album&album_id=1341343192682376

Meer informatie over wat de Wimbo of Africa stichting doet,  kunt u hier vinden. Hier heeft u ook de mogelijkheid, om een donatie te doen. Namens de kinderen, DANK U WEL! <3 

https://www.facebook.com/divinekingcommunitybasedorganisationuganda/